Promoció 2013-2014

TALLER - AGENTS D’IGUALTAT

Febrer 12th, 2014 by formigues


El passat mes de novembre els alumnes de 6è vam participar en un taller que portava per títol “Agents d’igualtat”.


L’objectiu d’aquesta dinàmica era poder realitzar un anàlisi del nostre entorn més proper, i de la societat en general, en termes de  corresponsabilitat i relacions no estereotipades.


Vam veure una breu introducció als conceptes relacionats a aquesta temàtica i, tot seguit es va donar pas a l’exposició d’un cas pràctic que ens va permetre treballar en grup, exposar les nostres idees i visió sobre el tema de la coeducació i, finalment extreure conclusions.


En realitat ens en vam adonar que tot i que les tasques entre homes i dones s’han anat equilibrant, avui en dia encara no existeix una igualtat en tots els sentits. Vam concloure que la publicitat no ajuda, ja que fa ús d’estereotips molt marcats .


Des de l’assignatura de Ciutadania hem aprofitat per fer un mural i poder exposar de manera visual a la resta de l’escola tot el que hem treballat i aprés en relació en aquest tema.

 

 

 

 

 

ESCOLA VERDA - FEM PERFUM

Febrer 12th, 2014 by formigues

 

Aquest curs escolar els alumnes de 6è ha participat, com ja és costum, en el taller d’elaboració de perfum natural al centre de Secundària de l’Escola Anoia.

 

Aquesta activitat forma part del Pla d’Acció d’Escoles Verdes en el que participem des de fa molts anys.

 

A partir de la recollida d’herbes aromàtiques collides al jardinet de l’Escola Anoia, vam procedir a realitzar un perfum ecològic emprant una tècnica molt senzilla i, de la que en vam obtenir un resultat espectacular.

 

 

 

Els aromes i fragàncies que en van sortir ha resultat tenir molt èxit!!!

 

 

MIREU TOTES LES FOTOS DE L'ACTIVITAT

 

 

MUSEU DELS TRAGINERS D’IGUALADA

Febrer 12th, 2014 by formigues

 

Sona el timbre! Són les 9 en punt! Avui és un dia especial i enlloc d’anar cap a l’aula ens dirigim els alumnes de 5è i 6è  a visitar el ”Museu dels Traginers”.  Un museu que tenim a Igualada i que mostra la col·lecció d’un senyor que s’anomenava  Antoni Ros. S’explica l'evolució del transport tant de mercaderies com de persones emprant energies de sang, i alhora mostra les relacions entre els diferents oficis que feien possible el desenvolupament del fet traginer a casa nostra. Arribem a la cita i  ens esperen dues monitores que ens atenen molt simpàtiques.

 

Comencem la visita! Ens ensenyen una mostra de com eren els carros més primitius utilitzats pels Indis. Anem obrint pas i observem eines, objectes i tot de material que estava relacionat amb l’ofici dels traginers. Que interessant!Dintre de l’explicació la monitora explica com i quan es va fundar el museu i, que tot forma part d’un especial interès del senyor Ros vers aquest ofici, ja que ell s’hi havia dedicat personalment.Arribat el final del trajecte fem cap al “Museu de la Pell “.

 

 

 

Eps!! Què hi anem a fer? Ens quedem a les afores i veiem arribar un preciós cavall blanc… Es diu Urà i porta un carro enganxat! La sorpresa del final ha sigut bona! En grupets de cinc hi anem pujant. Caram quina força que té!! Tot plegat ha sigut genial!

 

 

MIREU TOTES LES FOTOS DE LA SORTIDA

 

VISITEM EL MUSEU MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES

Febrer 12th, 2014 by formigues

 

El dilluns dia 9 de desembre, els alumnes de Cicle Superior varen anar al Museu Molí Paperer de Capellades per gaudir d’una visita guiada i d’un taller d’impressió.

 

Vam sortir de l’escola pels vols de les 10. En arribar a Capellades, es vam dividir en dos grups.

 Primerament, els de 6è, van començar amb un taller d’estampat, mentre que els de 5è es van anar a visitar “La Bassa”.

 

Després, els de 6è van veure un PowerPoint sobre la introducció i evolució de l’impremta, mentre que els de 5è feien el taller d’estampació.

 

Seguidament, els de 6è van anar a veure una exposició sobre diferents tipus d’estampat i van anar a fer una visita guiada pel Molí Paperer, mentre els de 5è miraven el PowerPoint.

 

Un tastet d’història:

 

El museu està situat a l’antic Molí de la Vila, al costat de “La Bassa”, font natural de la qual fa 200 anys brollaven més de 12 milions de litres d’aigua al dia, que era aprofitada  pels 16 molins paperers anomenats Molins de la Costa.

 

Degut aquesta abundància d’aigua, Capellades va ser durant el segle XVIII i XIX un dels centres paperers més importants d’Europa. Els molins abastien de paper bona part del mercat espanyol, americà i sud de Filipines.

 

 

MIREU LES FOTOS DE LA SORTIDA

 

Funny Learning

Novembre 22nd, 2013 by formigues

 

 

 

 

Improve your knowledge of the contents that we’ve already worked in class.

 

Enter to the web Incredible English Kit  by clicking on the image! 

 

 

Learning is Fun!!!

 

 

 

 

AUTUMN HAS COME!

Novembre 8th, 2013 by formigues

                        

                          

Autumn has come to school , so for that reason we have decided to investigate about tipical sayings, proverbs and poems in English.  

 

We have looked for material connected with this season, and we finally have voted for the most popular proverb and poem. 

 

 Here you are the results!

                                                                                                       

Most popular proverb

 

 

 

 

 

Most popular poem

 

 

 

                           

ENCETEM EL CURS 2013 - 2014

Novembre 8th, 2013 by formigues

 

 

 

 

 

Ja hem encetat el curs escolar 2013-14 amb la il·lusió característica dels inicis. Plens de ganes de treballar, compartir, descobrir i posar en marxa la maquinària de l’aprenentatge. Aquest és l'últim esglaó per a alguns dels nostres alumnes a l'escola. Per aquest motiu, i per tot el encara que ens queda per compartir junts, volem donar la benvinguda a tots alumnes de la classe de 6è. 

 

BENVINGUTS!!!!

 

 

———————- CURS 2012-2013 ———————-

Octubre 4th, 2013 by formigues

VIL·LA ROMANA de l’Espelt

Novembre 5th, 2012 by formigues

 

Molts de nosaltres no ho sabíem però … molt a prop d'Igualada hi ha una de les vil·les romanes més ben conservades de Catalunya. Això és el que vam descobrir el passat dimarts dia 23 d'octubre tots els alumnes de 5è i 6è de l'escola.

 

Ens van explicar què era una vil·la romana i en quin moment de la nostra història es van construir. Ens van donar un planell i observant les restes que teniem al davant van anar identificant totes i cadascuna de les dependències que la formaven. Vam poder comprovar que a més de la casa dels amos també hi havia les habitacions dels esclaus, el pati, la ferreria, la fusteria, el graner,  …  També ens ensenyaren unes restes arqueològiques que s'havien trobat en aquest jaciment romà: ceràmiques, un tros de mosaic, …. 

 

Aquesta visita ens ha servit per ampliar els continguts d'història treballats a classe i conèixer una mica més el nostre patrimoni cultural.

 

Voleu veure les fotos? Entreu a l'àlbum.

 

GIMCANA de l’Escola Anoia

Novembre 5th, 2012 by formigues

 

Com cada any, l'Escola Anoia organitza una Gimcana en la qual participen els alumnes de Cicle Suprior de les escoles de l'Ateneu, Mowgli i Jesús-Maria d'Igualada. Aquesta es fa juntament amb els alumnes de 1r i 3r d'ESO del centre organitzador. La dinàmica de l'activitat es fa en petits grups en els quals s'hi troben barrejats els nens i nenes de Cicle Superior, un nen de 1r que fa de capità i un nen de 3r que és el monitor.

 

L'objectiu d'aquesta gmimcana és que els nens de les diferents escoles participants es vagin coneixent ja que possiblement seran companys quan facin secundària.

 

Al llarg de la gimcana van gaudir de diferents jocs com el mate, el rugbi-tac, el bàsquet, ping-pong, voleibol, … i van passar un matí molt divertit.