Promoció 2018-2019

TALLER “HAS BEGUT OLI” OLI DE SIURANA

Maig 11th, 2019 by formigues

 

 

Com es produeix l’oli d’oliva verge extra al nostre territori? Aquesta és una de les preguntes que van poder respondre els alumnes de 6è durant el desenvolupament del taller Has begut oli!, organitzat i promogut per la DOP Siurana.

 

Amb l’ajuda d’una educadora especialitzada en el món de l’oli, mitjançant treball cooperatiu i després d’una extensa explicació sobre com es produeix l’oli, els alumnes van fer un tast per tal de percebre les diferències sensorials entre un oli d’oliva i un oli d’oliva verge extra. D’aquesta manera per poder identificar el color, l’aroma en nas i el sabor en boca.

 

A partir d’aquí i amb el suport de diferents recursos, els alumnes van extreure les característiques més destacables que defineixen l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana.

 

A banda de conèixer com s’elabora l’oli d’oliva verge extra, el taller també tenia com a objetiu promoure la dieta mediterrània, així com el consum de productes locals i de proximitat, i també valorar la importància cultural, ecològica i social de la producció de l’oli d’oliva verge extra.

 

Però, això no va ser tot. I és que els alumnes van marxar a casa amb una mostra d’oli d’oliva extra DOP Siurana. Van quedar-ne molt satisfets!

 

 

 

 

 

 

 Podeu veure més fotografies clicant sobre la càmera!

 

 

 

TALLER «EL BRAÇ ROBÒTIC»

Maig 11th, 2019 by formigues

 

Com que és el segon any que fem robòtica, aquest any van venir a l'escola a fer-nos un taller en el qual vam haver de crear uns robots amb peces de Lego mecànic i diferents motorets. Les tablets ens anaven donant les indicacions de com posar les peces i a on col.locar-les. Un cop vam acabar de muntar-ho, vam programar els diferents robots amb les tablets perquè fagin diferents funcions com ara: agafar peces de Lego i que el mateix robot ho posés a diferents forats, etc. Els robots podíem programar-los amb música, imatges i altres programacions més ben buscades. La veritat és que ens agradaria tornar-ho a repetir, va ser divertit! 

 

 

 

 

 

 

 

Feu una ullada!!!

 

 

THEATRE IN ENGLISH - TOM SAWYER -

Maig 10th, 2019 by formigues

 

 

 

Thomas Sawyer is the title character of the Mark Twain novel The Adventures of Tom Sawyer (1876). He appears in three other novels by Twain: Adventures of Huckleberry Finn (1884), Tom Sawyer Abroad (1894), and Tom Sawyer, Detective (1896). This is a well-known and famous novel of the literature. This last term our students could enjoy an adapted theatre play in English. That activity was involved in the curricular speaking and writing school project. A fun experience and a  great learning!

 

Thomas Sawyer és el personatge principal de la novel·la de Mark Twain Les aventures de Tom Sawyer (1876). Apareix a altres tres novel·les de Twain: Adventures of Huckleberry Finn (1884), Tom Sawyer Abroad (1894) i Tom Sawyer, Detectiu (1896). Es tracta d’una coneguda i famosa novel·la de la literatura. Aquest últim trimestre vam poder gaudir d’una obra de teatre adaptada en anglès. Aquesta activitat formava part del projecte d’expressió oral i escrita curricular del centre. Una experiència divertida i un gran aprenentatge!

 

 

 

FEM LA MONA DE PASQUA

Abril 25th, 2019 by formigues

 

L’últim dia d’escola abans de les vacances és el dia en què ens mengem la mona. I nosaltres, no volem pas perdre cap tradició; sobretot si és tan llaminera…

Aquell matí, la classe de sisè va preparar-ne tres. La nostra tutora, l’Urgell ens va partir tres pans de pessic per la meitat i després nosaltres les vam untar amb xocolata, melmelada i vam acabar decorant-les amb encenalls de xocolata i ametlles. I que difícil va ser resistir-nos a la temptació de llepar-nos els dits!

Vam acabar les mones coronant-les amb unes quantes plomes de colors. A la tarda ens les vam menjar per berenar.

Volíem comentar-vos que l’estona fins que no va ser l’hora de menjar-la, es va fer una mica llarga…

 

 

 

 

 

Mireu, mireu

 

TALLER “TU DE ROSA I JO DE BLAU” ESTEREOTIPS DE GÈNERE

Abril 11th, 2019 by formigues

 

Va ser una experiència bastant enriquidora. A partir d’una metodologia participativa i que fomentava la imaginació, vam estar parlant dels estereotips de gènere, vam tractar d’entendre com aquests ens afecten i de quina manera els podem superar per poder escollir allò que ens agrada, i no allò que ens diuen que ens ha d’agradar pel fet de ser nen o nena.

 

Vam treballar aspectes de la publicitat i del seu llenguatge, el significat de l’audiovisual, etc. I per finalitzar vam estar comentant qui ajuda a casa amb les diferents tasques. Vam resoldre si s’observava una desigualtat i vam aprendre a tenir una actitud crítica davant dels estereotips de gènere.

 

 

 
 
 
 
 
 
 Feu una ullada!!
 
 

 

VISITA A L’AJUNTAMENT D’IGUALADA

Abril 11th, 2019 by formigues

 

 Al llarg del segon trimestre d'aquest curs, hem realitzat vàries sortides, una d'elles va ser, la visita a l'Ajuntament de la nostra ciutat. Allà ens va rebre l'alcalde de la nostra ciutat, en Marc Castells. Ens vam reunir en una de les sales més importants de la ciutat. Després, vam poder entrar al seu despatx i vam dirigir-nos cap a la sala on es reuneixen setmanalment l'equip de govern, la sala on es celebren els plens, etc. Ens van explicar molt bé quines funcions té l'Ajuntament i com s'organitzen. Vam poder vivenciar el paper de diferents regidors on van plantejar els principals problemes, que segons nosaltres, afecten al municipi, juntament amb algunes solucions. Fins i tot ens van deixar seure a les butaques dels regidors. Va ser molt emocionant! Quan va finalitzar l'activitat vam sortir al balcó a fer-nos algunes fotos. En aquesta sortida hem après moltes coses sobre la vida d'un Ajuntament. 

 

 

Podeu descarregar-vos les fotos fent clic a la imatge!

 

VUELTA JUNIOR COFIDIS

Abril 5th, 2019 by formigues
 

El passat 3 d’Abril va venir a l’escola l’exciclista professional Josep Jufré a presentar el projecte anomenat “Vuelta Junior Cofidis”. Aquest és un projecte pedagògic impulsat per diferents entitats compromeses amb el ciclisme i en el qual els alumnes de 6è de primària de la nostra escola hem participat.

 

 

 

En Josep ens va explicar la seva experiència com a ciclista professional, va parlar dels sacrificis que comporta córrer per equips d’alt nivell, va parlar de valors que transmet el ciclisme com són l’esforç, la humilitat i el respecte i també ens va ensenyar normes de seguretat viària.

 

Per finalitzar el dia, vam poder-ho posar tot en pràctica al Parc del Xipreret. En Josep ens va muntar un circuit d’habilitat i ens va repartir bicicletes a tots. Així doncs amb el casc ben lligat i el seient ajustat, vam donar uns quants tombs ben divertits tot respectant els senyals i les normes.

 

 

 

El projecte però acabarà el dia 31 d’Agost quan uns quants alumnes recorrerem els últims quilòmetres de la 8a etapa de “La Vuelta 2019”, una de les tres proves ciclistes més importants del món, que precisament acaba a la nostra ciutat d’Igualada.

 

 

 

 

Esperem que ens vingueu a veure! 
 
Mireu més fotos d'aquell dia!
 
 

XERRADA SOBRE L’ESO A L’ESCOLA ANOIA

Abril 5th, 2019 by formigues

 

Ara que ja estem als voltants del tercer trimestre és de costum els alumnes de sisè anem a l'escola Anoia i l'Eva ens explica diferents aspectes sobre l'ESO. 

 

Va començar explicant-nos què era l'ESO, les optatives que cada trimestre podies escollir, les possibilitats de canviar-te, el què durava cadascuna, etc. També vam comentar l'horari d'entrada i de sortida, com funcionava. Al cap d'una estona d'estar fent conversa, van venir uns exalumnes de l'escola que ara fan primer i ens van resoldre alguns dubtes sobretot sobre optatives, els projectes com ara el treball de síntesis, ens van explicar també que s'agrupen amb alumnes d'altres cursos, que es fan moltes presentacions i treballs de recerca. 

 

Després van explicar-nos les normes i com funcionaven. Finalment, vam estar parlant d'algunes de les excursions que normalment realitzen i de les convivències i sortides de final de curs del llarg de l'ESO. Vam sortir ben motivats! La trobada va ser molt profitosa. 

  

 

 

L’AUDICIÓ DEL QUINTET DE VENT

Març 15th, 2019 by formigues

 

El dimarts dia 12 de març vam anar tot sisè a l'Ateneu d'Igualada a veure un concert de diferents instruments de vent fusta i vent metall. Ens van mostrar els instruments com sonaven, van interpretar-nos les peces: un fagot, un clarinet, una trompa i una flauta travessera i l'oboè.

 

Ens va fer un concert amb els instruments i després una mena de joc per endevinar quins instruments eren. També hi havien diversos col.legis, ens ho vam passar molt bé. Sobretot al final del concert, ja que ens van interpretar cançons molt boniques. 

 

 

 

 

 

LES CONVIVÈNCIES A SANT JOAN DE L’ERM

Març 10th, 2019 by formigues

 

Al Col·legi Jesús Maria, cada any, els alumnes de 5è i 6è van a esquiar de fons a Sant Joan de l’Erm. Van ser unes esquiades molt profitoses i com cada any arribem de la sortida amb ganes de tornar-hi a anar. Vam anar-hi del 27 de febrer a l’1 de març. I el dia més desitjat per a tothom, va arribar. Al matí a l’arribar a l’escola estàvem tots nerviosos perquè eren les últimes convivències pels de sisè i molta emoció per d’altres que eren les seves primeres convivències a la neu.

 

El refugi que estàvem està situat a la comarca de l’Alt Urgell i el clima és molt favorable per practicar l’esquí de fons. Allà vam esquiar, vam baixar amb trineus i vam conèixer la flora i la fauna d’aquell entorn. També vam realitzar d’altres activitats com per exemple: una desfilada relacionada amb el projecte interdisciplinari titulat « 50 anys de l’arribada de l’home a la lluna», per tant, tots i totes anàvem disfressats d’astronautes, llunes, estrelles i coets. L’últim matí vam fer una gimcana que van preparar els nostres monitors amb molt d’entusiasme, la vam fer amb moltes ganes! En definitiva, tots i totes ens vam divertir molt i sobretot i el més important és que vam aprendre a conviure tots junts.

Jana Planell, Joana i Vinyet.

 

Aquí us deixem algunes fotos que hem fet: 

 

 

 

 

 

 

 

Mireu, mireu…