Promoció 2010-2011

Reutilitzem a l’hora de plàstica

Agost 9th, 2011 by formigues

 

Reutilitzar i reciclar  és molt important per la terra i el medi ambient per això a continuació us proposem fer un pot o un posa espelmes: 1.-Fem una ratlla amb la punta de les tisores a dos dits del final de la llauna.2.-La llauna fa com una pendent per arribar a dalt de tot, doncs clavem les tisores i tallem la part de dalt.3.-Amb la mida d’un dit d’ample fem tires fins a la línea que havíem ratllat abans.4.-Desprès baixem les tires amb la mà (amb compte que talla) i les pleguem una sobre l’altre seguint la rodona de la llauna, i si ens surt una mica de punxa la tallem vigilant.5.-Ja ho tenim llest per fer-ho servir.

 

 

Pau Catrecases

Circuits amb material reciclat

Agost 9th, 2011 by formigues

A l’àrea de coneixement del medi (naturals) aquest curs hem treballat els circuits elèctrics, per aquest motiu com a tasca experiencial, hem elaborat un seguit de maquetes amb circuits simples i no tant simples.

 

 

La premissa a l’hora de realitzar aquesta activitat era la de reutilitzar el màxim nombre de materials possibles.

 

 Els resultats dels treballs han esdevingut molt diversos i originals, des d’un far, un molí, un garatge, un hotel, una ciutat… bé, es millor que us en feu una idea veient les fotografies.

THEATRE TIME!! “MAGIC BOOKS”

Agost 9th, 2011 by formigues

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquets curs el títol de l’obra que hem anat a veure els alumnes de cicle superior de primària dins l’àrea de llengua anglesa ha estat  “Magic Books”. Com ja es fa referència en el títol, l’argument gira al voltat dels llibres i de la importància de llegir. Per aquest motiu es succeeixen tot un seguit d’esdeveniments i aventures protagonitzades per tres adolescents, un avi i, diversos personatges famosos com ara en Robin Hood.

 

 

Tot seguit us en fem un breu resum en anglès: 

 

“Claire, Cindy and Charlie are three kids who don’t like reading. Claire’s grandpa works in a bookshop and he always tries to get Claire and her friends to read a little. One day, Claire, Cindy and Charlie discover that something happens with books: the letters fall out of books and it seems that the books are spoilt. Claire’s grandpa tells the children that a magic world exists, where books’ characters are alive. It is important that children read to preserve this world; otherwise, it will disappear.” 

 

 

Per consultar les cançons de l’obre podeu clicar sobre la icona que trobareu aquí sota i seguir els passos següents:

 

 

 1) selecciona materials de suport

                 2) selecciona el nom l'obra "Magic Books"

 

 

 

 

EDUCACIÓ VIÀRIA: “SIMULEM UN JUDICI”

Agost 9th, 2011 by formigues

  

 

   El passat 23 de març vam rebre la visita d’una policia a l’aula de sisè amb la finalitat de plantejar-nos una proposta molt interessant, celebrar un judici sent nosaltres mateixos els protagonistes.

  

   Arrel d’un accident de transit, que va ocórrer a la ciutat d’Igualada a la zona del mercat de la Masuca,  se’ns van explicar i mostrar una sèrie d’esdeveniments concrets succeïts entre un vianant, un ciclomotor i un cotxe. A partir  d’aquesta explicació vam fer-nos una idea del que va passar i vam procedir  a distribuir-nos els següents rols:

 

- Magistrats

- Fiscals

- Advocats defensors

- Implicats

- Jurat popular

 

   Cadascú de nosaltres va haver de preparar-se un guió que, finalment el passat 11 de maig,  vam representar a l’edifici de la policia amb el màxim de rigorositat possible.

 

   L’experiència va ser molt interessant i vam poder aprendre molt bé com funciona un judici. D’altra banda, vam repassar i  reflexionar sobre l’educació vial, així com descobrir alguna norma de trànsit que desconeixíem: quan el semàfor està en àmbar no s’ha de passar.

 

   La part més divertida va ser quan en dictar sentència,  el culpable,  va haver de cantar i ballar el “cargol treu banya” com a pena imposada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Charts and Graphs

Abril 14th, 2011 by formigues

 

 

 

Hello, we are the students of 6 Primary, this term we presented some projects about charts and graphs.

 

We divided in groups and worked in the school and at home with the members. 

 

In the school, at English time, we went to the different classes and asked some questions about topics like favourite animals, subjects, music, sports and other interesting things for us.

 

Then we extracted the results of the quizzes, and we elaborated some graphs (bar charts, pie charts, pictograms… etc). 

 

Quan vam finalitzar el projecte, vam organitzar una exposició oral en anglès, per explicar als nostres companys com vam elaborar el projecte i comentar els resultats de l’enquesta.

 

Com que les exposicions van ser molt satisfactòries, la nostra tutora, ens va proposar exposar-les a les diferents aules on havíem estat treballant. 

Pau , Paula, Núria i Èlia

2n curs CS de Primària

 

 

     

  

  

  

———————- CURS 2009-2010 ———————-

Abril 12th, 2011 by formigues

AUDICIONS MUSICALS

Abril 29th, 2010 by formigues

 

El dia 28 de maig vam realitzar la última activitat del cicle d'audicions musicals programades per aquest any.

 

Durant el curs han vingut a classe uns músics i ens han mostrat i tocat diversos instruments musicals, com el trombó de bares, la tuba, el violí, el violoncel i el fagot.

 

En la darrera audició vam anar a l'Escola de Música d'Igualada on vam  estudiar els instruments de percussió. El professor ens va explicar la història d'aquesta família d'instruments i ens en va mostrar de molt simples com el triangle o les maraques, de molt grans com el bombo i els timbals, de complexos com el xilòfon, …

 

Per finalitzar l'audició ens va tocar diferents ritmes amb la bateria.

 

Aquesta activitat és molt interessant i la completarem el curs vinent amb una sèrie d'audicions que anirem a fer al teatre de l'Ateneu. 

 

Visita al MUSEU DE LA PELL d’Igualada

Abril 29th, 2010 by formigues

 

Aquest trimestre hem anat al Museu de la Pell a veure dues exposicions que ens han agradat molt.

 

  • Primer vam visitar "MART-TERRA". UNA ANATOMIA COMPARADA" . En aquesta exposició es presenten catorze paisatges comuns als dos planetes. Fotografies obtingudes per les sondes a Mart es comparen amb imatges terrestres que mostren les contrapartides dels fenòmens observats a Mart.

 

  • Seguidament vam visitar una exposició fotogràfica de Kim Manresa titulada "ESCOLES D'ALTRES MONS". Observant les fotografies ens vam adonar que molts nens de països subdesenvolupats han de fer classe al carrer perquè no tenen escoles, altres no disposen de llibres o del material més imprescindible, nens que van a l'escola no solament per aprendre sinó també perquè és una manera d'alimentar-se millor ja que els donen menjar.

 

Després, a classe, vam reflexionar i valorar les possibilitats educatives que tenim nosaltres i vam concloure que tots els països i els organismes internacionals han de lluitar perquè aquesta educació la puguin gaudir també aquests infants i així construir un món més just i solidari.

TALLER DE SO

Novembre 27th, 2009 by formigues

 

El dilluns dia 23 hem fet una activitat que ens ha agradat molt: “el taller del so “.

 

L’activitat ha durat tot el dia i l’hem feta amb una professora que es deia Roser.

 

Hem après que la unitat de mesura de la intensitat del so és el “decibel” i que es mesura amb un aparell que es diu “sonòmetre”.

 

Quan la professora ha acabat les explicacions ens hem organitzat en dos grups per fer comprovacions de so en diferents espais. Un grup, amb el sonòmetre, ho ha anat mesurant a diferents classes i llocs de l’escola i l’altre ha fet el mateix en  parcs, places i carrers de l’entorn del col·legi.

  

Les valoracions que havíem de donar sobre el nivell d’audició eren:

 

 

dolorós > 120 db
molt alt          90 – 120 db
alt  70 – 90  db
mitjà  50 – 70  db 
baix  30 – 50  db     
molt baix < 30

  

Amb les dades obtingudes hem fet un gràfic i hem pogut comprovar quins eren els llocs més sorollosos de l’esola i del barri.

  

Finalment, amb totes les activitats realitzades, hem fet un mural i hem elaborat tot un seguit de recomanacions per evitar la contaminció acústica.

 

MIREU LES FOTOS 

 

GIMCANA ESCOLA ANOIA

Novembre 16th, 2009 by formigues

El dijous dia 15 d'octubre, els nens de la classe, juntament amb els de sisè, vam anar al Complex Esportiu de Les Comes, a fer una gimcana. En aquesta gimcana, organitzada pels nens de l'Escola Anoia, també hi van participar l'escola de l'Ateneu i l'escola Mowgli.

 

Vam fer partits de diferents esports: bàsquet, futbol, handbol, mate, rugbi i flat.

 

Cliqueu la càmara per veure les fotografies d'aquesta activitat en la que tant vam disfrutar.