Promoció 2015-2016

ADÉU A L’ESCOLA

Juny 27th, 2016 by formigues

 

Adéu a l’escola!

 

Avui és l'últim dia

ja me n'he d'anar,

sóc mes alt, sóc més gran,

que quan vaig arribar.

 

Les coles s’assecaran,

les tisores no tallaran,

els folis reposaran,

i els colors no pintaran.

 

Me'n vaig però porto amb mi

els meus mestres,

els meus amics,

i tot el que he après aquí.

 

Adéu, escola, adéu!

 
 
Mireu, mireu…

ELS NOSTRES CIRCUITS ELÈCTRICS

Juny 15th, 2016 by formigues

 

Des de l’assignatura de Coneixement del Medi Natural, els alumnes de la classe de 6è, han construït un circuit elèctric treballant individualment o amb parelles.

 

Primerament, han realitzat un esquema previ del circuit que volien construir, així com una llista del material necessari per tal de fer-lo. 

 

Un cop fet, revisat i perfeccionat l’esquema previ, varen començar a construir els circuits. Es va disposar de força temps per poder complir amb els terminis i realitzar el treball correctament sense presses.

 

 

 

Així doncs, a mitjans de maig, els nois i noies vam dur els circuits elèctrics finalitzats a l’escola on, a partir dels quals, varen muntar una exposició a la biblioteca perquè els poguessin veure tots els nens i nenes de l’escola. Quan la van tenir preparada, van elaborar un cronograma per tal que els diferents cursos poguessin fer la visita a l’exposició i entre tots varen ensenyar i explicar els circuits als nens i nenes que els vistaven.

 

 

Finalment, cada u va fer una exposició oral explicant el seu circuit i, a partir de l’observació del circuit i de l’explicació de l’autor o autors, es varen autoavaluar amb la supervisió de la professora, obtenint uns resultats finals de molt nivell. 

 

Estem tots molt contents i orgullosos de la feina feta i dels resultats obtinguts!

 

 

 

El fet de treballar amb aquesta metodologia, més enllà de treballar el tema de l’electricitat, ha implicat el desenvolupament de diverses competències bàsiques com el tractament de la informació i la competència digital, la competència lingüística, la matemàtica, la social i ciutadana, així com l’autonomia i iniciativa personal i aprendre a aprendre, a més, lògicament del coneixement i interacció amb el món físic.

 

En nom dels professors volem felicitar-vos per la feina realitzada, que no ha estat poca ni fàcil, i en nom dels professors i els alumnes de la classe, també volem agrair a les famílies i persones pròximes que han dedicat part del seu temps a col·laborar en la construcció dels circuits.

 

Aquí us deixem un bon recull de les fotografies de totes les activitats que s’han realitzat entorn als circuits, així com els propis treballs i els autors dels mateixos. Esperem que gaudiu veient-les ja que aquest treball, tot i que ens ha agradat molt fer-lo i n’hem après moltes coses, ens ha suposat un esforç i una dedicació molt important.

 

Cliqueu la càmera per veure les imatges.

EXPLIQUEM UN CONTE

Juny 8th, 2016 by formigues
 
 
Aquest mes de  juny vam donar pas a l’activitat cloenda del projecte de llengua “Una amanida de contes”. 
 
Després d’arribar a la fase final d’invenció i creació dels nostres propis contes, hem pogut mostrar als companys i companyes d’altres cursos el resultat de les nostres produccions.
 
Des de P2, les Formigues, fins a cinquè han pogut gaudir de les nostres narracions i escenificacions dels particulars contes creats.
 
Aquí us deixem unes imatges de la posada en escena de dos contes explicats a l’aula de P4, els Esquirols.
 
 
Per veure més fotografies cliqueu sobre la càmera.

PORT AVENTURA 2016

Juny 1st, 2016 by formigues
 
 

El passat divendres 27 de maig els alumnes de Cicle Superior van celebrar la tradicional excursió a Port Aventura. Van gaudir d'un dia esplèndid tot aprofitant les instal·lacions del complex d'oci. La jornada va transcórrer acompanyada de bon temps i poques cues d'espera, fet que va permetre als alumnes pujar en les atraccions estrella del parc. Una sortida que ha marcat la cloenda per als més grans de l'escola.

 
 
Fins sempre 6è!!!…
 
 

Mireu, mireu…

Projecte Interdisciplinari

Maig 15th, 2016 by formigues

 

 

 

El 20 de desembre de 2013, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 2016 Any Internacional dels Llegums. L’objectiu era sensibilitzar la població sobre els avantatges nutricionals dels llegums com a part d'una producció d'aliments sostenibles encaminada a aconseguir la seguretat alimentària i nutricional.

 

Compartint aquest motiu, el nostre centre s’ha adherit a la proposta de celebració i hem dedicat el nostre projecte interdisciplinari 2015-2016 al coneixement dels llegums. Aquest  projecte ha tingut  la finalitat de fomentar una metodologia de treball que afavorís, en primer terme, l’adquisició de les competències bàsiques.

   

La valoració del projecte per part de tota la comunitat educativa ha esdevingut molt positiva. El nostre alumnat ha adquirit una sèrie d’eines i recursos que els ha permès valorar els hàbits alimentaris i de salut en general d’una manera més crítica i, d'altra banda, hem pogut percebre que ha implicat canvis a favor de l’increment del consum dels llegums entre els alumnes de l’escola.

 

 

Cliqueu la càmera per veure més imatges.

SANT JORDI

Maig 2nd, 2016 by formigues

 

 

 

SANT JORDI

 

La princesa amb sa cort
contemplava les muralles,
i en caure el dia 
reclamà balls i rondalles,
doncs la jove, pobreta, s'avorria.

 

Li portaren mags,
arribaren titellaires
però la millor diversió
era contemplar els firaires.

 

Cridaven mercaderies
mentre reien i bevien,
i oferien manuscrits
a un poble analfabet
que no escrivia ni llegia.


La princesa sobirana
instaurà, en veure el panorama,
una diada aquella anyada
dedicada als llibres i sa volada.

 

Inventà inflamada
la llegenda encara ara explicada
d'un cavaller valent
que rescatava a una gran dama 
de les urpes enverinades
propietat d'un drac ardent.

 

El poble tenia curiositat
i aprenia, les lletres aprenia…


I és aquesta l'autèntica i veraç
història d'aquesta festa bibliogran.

 

Anònim

 

 

LEARNING ENGLISH

Abril 25th, 2016 by formigues
 
 
 It’s time for English! It’s time for theatre!
 
 

 

As every year we introduce our students in different types of activities to promote the oral comprehension of this language. One of our favourite outings is theatre.

 

This term we are preparing an interesting and well-known play called “Oliver Twist”. We’ve been working on the story of this novel and also with the life facts of its author Charles Dickens.

 

It’s really interesting! 

 

If you want to listen again the songs and the videos of the play click on the image bellow.

 
  

Mona de Pasqua

Abril 4th, 2016 by formigues

 

 

 

A la classe de sisè hem fet la mona de Pasqua. Ens hem dividit en dos grups, l'A i el B, de 10 i 11 components respectivament. Hem sortejat qui començava primer i li ha tocat al grup B.

 

Hem desfet la crema de cacau al microones i n’hem farcit el pa de pessic. Després hem abocat per sobre els encenalls de colors i, seguidament,  hem posat els guarniments de xocolata. Després, l’hem decorat amb ous petitets de xocolata pel voltant.

 

Pels laterals hem col·locat ametlles laminades. Per guarnir-la més hem fet servir plomes i pollets. Per finalitzar, al centre hi hem posat la figura d’un conill de xocolata.

 

Les dues mones han quedat precioses i fan molt molt bona pinta.

 

 

Nyam nyam!!!!

 

Naiara Montoya i Sara Sánchez

 

Mireu, mireu…

Sant Joan de l’Erm

Març 15th, 2016 by formigues

 

 

 

 

Al Col·legi Jesús-Maria, cada any, els alumnes de 5è i 6è anem a fer esquí de fons a Sant Joan de l’Erm. Hi anem del dia 1 fins al 4 de març i com cada any arribem de la sortida amb ganes de tornar-hi a anar.

 

Sant Joan de l’Erm és una estació d’esquí i alhora és un refugi situat a l’Alt Urgell. El relleu i el clima són molt favorables per practicar l’esquí de fons.

 

Allà esquiem, anem d'excursió amb raquetes de neu, baixem amb trineus i, entre altres activitats, també ens divertirem molt i aprenem a conviure tots junts.

 

Aquí us deixem algunes fotos que hem fet:

 

 

 

Manel Grao i Pol Termes

 

Si cliqueu AQUÍ podreu veure el vídeo de Sant Joan de l'Erm 2015.

 

Cliqueu la càmera per veure més imatges.

Amanida de Contes - Expressió Escrita

Març 6th, 2016 by formigues

 

 

 

Aquest trimestre hem iniciat un projecte anomenat  “Amanida de contes” per treballar el gènere del conte. Entre d’altres activitats hem hagut d’exposar un conte elaborat en parelles o individualment.

 

Consistia en que la parella o la persona inventés un conte amb diferents títols i personatges de contes tradicionals. Per escollir l’amanida de contes i personatges, vam dividir títols, contes i personatges de contes. Cada grup escollia dos títol de contes i 3 o 4 personatges. L’atzar és el que decidia què havia de fer cadascú o cada grup. Aquest sorteig va ajudar a crear noves i disparades idees per inventar nous contes divertits.

 

Aquest treball s’explicarà a diverses classes, us en donarem informació més endavant respecte a com ha anat i si han agradat aquests contes tan especials.

 

                                                            Naiara Montoya i Andrea Pérez