Promoció 2017-2018

COMIAT DE L’ESCOLA!

Juny 22nd, 2018 by formigues

 

“Només protegim allò que estimem,
només estimem allò que coneixem,
només coneixem allò que ens ensenyen”.
Babà Dioum (poeta senegalès)

 

 

 

Per veure fotografies del sopar de comiat de la promoció 2017-18 cliqueu aquí.

Per veure fotografies de la festa de comiat amb els companys i companyes de l'escola cliqueu aquí.

També us deixem un bon record de les imatges de l'últim any a Sant Joan de l'Erm.

Així com també el bonic i divertit vídeo de record que vam preparar a l'escola de l'estada a Sant Joan de l'Erm:

CONVIVÈNCIES DE CICLE SUPERIOR A SANT JOAN DE L'ERM 2018

 

ELS NOSTRES CIRCUITS ELÈCTRICS

Juny 15th, 2018 by formigues

 

Des de l’assignatura de Coneixement del Medi Natural, els alumnes de la classe de 6è, han construït un circuit elèctric contextualitzat amb alguna temàtica d’elecció lliure, treballant individualment o amb parelles, i tenint en compte la premissa que els materials utilitzats a l’hora de construir-lo, havien de ser reutilitzats o reciclats amb l’objectiu de potenciar el respecte amb el medi i la sostenibilitat, com a escola verda que som.

 

Primerament, han realitzat un esquema previ del circuit que volien construir, així com un llistat del material necessari per tal de fer-lo. 

 

Un cop fet, revisat i perfeccionat l’esquema previ, varen començar a construir els circuits. Es va disposar de força temps per poder complir amb els terminis i realitzar el treball correctament sense presses, fomentant així la capacitat individual d’organització i distribució del temps.

 

 

 

Així doncs, a mitjans de maig, els nois i noies vam dur els circuits elèctrics finalitzats a l’escola on, a partir dels quals, varen muntar una exposició a la biblioteca perquè els poguessin veure tots els nens i nenes de l’escola. Quan la van tenir preparada, van elaborar un cronograma per tal que els diferents cursos poguessin fer la visita a l’exposició i entre tots varen ensenyar i explicar els circuits als nens i nenes que els visitaven.

 

 

 

Finalment, cada u va fer una exposició oral explicant el seu circuit amb el suport d’un power point que havien estat elaborant des de l’assignatura d’informàtica i, a partir de l’observació del circuit i de l’explicació de l’autor o autors, es varen coavaluar amb la supervisió de la professora, obtenint uns resultats finals de molt nivell. 

 

Estem tots molt contents i orgullosos de la feina feta i dels resultats obtinguts!

 

 

 

El fet de treballar amb aquesta metodologia, més enllà de treballar el tema de l’electricitat, ha implicat el desenvolupament de diverses competències bàsiques com el tractament de la informació i la competència digital, la competència lingüística, la matemàtica, la social i ciutadana, així com l’autonomia i iniciativa personal i aprendre a aprendre, a més, lògicament del coneixement i interacció amb el món físic.

 

En nom dels professors volem felicitar-vos per la feina realitzada, que no ha estat poca ni fàcil, i en nom dels professors i els alumnes de la classe, també volem agrair a les famílies i persones pròximes que han dedicat part del seu temps col·laborant amb la seva ajuda en la construcció dels circuits.

 

Aquí us deixem un bon recull de les fotografies de totes les activitats que s’han realitzat entorn aquest projecte, així com els propis treballs i els autors dels mateixos. Esperem que gaudiu veient-les ja que aquest treball, tot i que ens ha agradat molt fer-lo i n’hem après moltes coses, ens ha suposat un esforç i una dedicació molt important.

 

Per veure totes les fotografies del projecte dels nostres circuits elèctrics, cliqueu sobre la càmera.

PORT AVENTURA

Juny 8th, 2018 by formigues

 

 

Ja arribem al final del curs i finalment fem una de les excursions més esperades de l’any, anem a Port Aventura.

 

Acompanyats d’un dia espectacular, els nostres alumnes van poder gaudir de les instal·lacions del parc temàtic i compartir amb els companys un dia de festa i diversió.

 

Per veure més fotografies cliqueu sobre la càmera.

THEATRE IN ENGLISH

Juny 1st, 2018 by formigues

El passat mes de maig els alumnes de Cicle Superior van poder veure l’obra de teatre en anglès Sherlock Holmes.

 

Un espectacle íntegrament en anglès, que forma part de les activitats del projecte de dinamització del la llengua anglesa del centre.

 

Per tornar a escoltar les cançons treballades a l'aula podeu clicar sobre els cascs…

 

JORNADA ESPORTIVA

Maig 28th, 2018 by formigues

 

El passat 24 de maig els nens i nenes de Cicle Superior vam gaudir d’un matí molt esportiu a les Comes. Ens vam trobar amb alumnes de diverses escoles i vam compartir una jornada molt divertida amb jocs i esports variats.

 


 

 


 

Per veure més fotografies de la jornada cliqueu sobre la càmera.

IMPROVING ENGLISH

Maig 10th, 2018 by formigues

 


 

Aquest curs la nostra auxiliar de conversa ha sigut  la Rikke, una noia danesa molt simpàtica i que ha deixat que els alumnes de sisè li fessin una entrevista per tal de conèixer més aspectes d’ella.

 

- What’s your name?  Rikke

- How old are you?  I’m 21

- Where are you from? I’m from Denmark

- What do you study and why? I study economics because I love Maths

- What do you like about Catalan culture? People is friendly and social

- Do you miss anything from your country? Family, friends and food

- Tell me one aspect that you like from your country and another that you don’t like. I like Christmas and I don’t like cold weather.

- When are you going to return at home? At the end of June

- How would you describe this school? With a very high English level

- Which is the most important difference between your city and this? People

- Are you enjoying this experience? Yes, A lot!

Thank you for your information Rikke!!!

 

 Vera

 

TALLER DE TEATRE A LA CASA DEL TEATRE NU

Maig 6th, 2018 by formigues

 


 

El 20 d’abril vam anar al Teatre Nu de Sant Martí de Tous. Allà vam anar a veure la llegenda de “La cérvola Blanca” representat per la companyia de “Teatre Arrossegat de Catalunya “.

 

La història parla de… Com tots els senyors de l’època organitzaven caceres. Un dia, trobant-se a la Fou, veieren entre l’herbatge la silueta d’una cérvola blanca i per més que intentaren d’aconseguir-la caçar sempre s’escapava.

 

Un cop el senyor la va poder acorralar i quan creia tenir-la va trobar a més de la cérvola una dolça criatura i se l’afillà. Passaren molts anys i es convertí¡ en una formosa noia. Era ‘atracció dels joves nobles de la rodalia però ella els defugia dient que només es casaria amb el galant que aconseguís caçar la Cérvola Blanca. Un jove que li tenia el cor robat, afirmà amb veu alta: -Senyora, jo prometo, que dintre d’un any, caçaré la Cérvola Blanca per poder obtenir del meu amor la gràcia.

 
El jove incansablement la buscava, a vegades se li apareixia però li tornava a desaparèixer misteriosament. Fins que un dia passejant-se per la Fou se li aparegué un vellet que li digué que l’ajudaria a caçar la Cérvola Blanca si ell li donava l’ànima. Ell acceptà; el vellet desaparegué per on és avui en dia la Cova del Diable. El jove tot seguint les instruccions del vellet, que era el dimoni en persona, anà al lloc indicat. En aquell mateix instant se li aparegué la Cérvola Blanca; ell aprofitant l’ocasió li tirà una sageta i va ferir l’animal. Perseguí amb totes les seves forces la Cérvola però aquesta s’amagà entre els matolls.

 

El seu perseguidor, feu el mateix i travessant l’obstacle, veié la figura de la noia que ell estimava. Va guarir la Cérvola ferida i llavors ell li digué que havia complert com a cavaller. Ella, en conseqüència, va respondre-li que demanés el que vogués. El jove li demanà que fugissin del món i visquessin junts per sempre. Havent dit això el toll s’obrí i els va engolir.

 

 

 

Agler, Abril i Miriam

 

Per veure més fotografies cliqueu sobre la càmera.

 

EXPERIMENTEM - FEM PERFUM

Maig 4th, 2018 by formigues


 


 


 

Diuen que el perfum endolceix els cors i és veritat que és un element molt agradable d'usar un cop estem dutxats i endreçats. Per a molts, usar perfum diàriament és més que un plaer, és un senyal d'identitat. No obstant això, tristament, a la indústria cosmètica i de perfums cada vegada més productes estan fabricats a partir de molècules perjudicials per al medi ambient, com el nano-diòxid de titani, una partícula microscòpica que fan servir molts productes de cosmètica, per posar només un exemple.

 

Aquestes partícules es queden impregnades en la nostra pell i, al dutxar-nos, van a parar a l'aigüera i acaben després en les aigües residuals, i entren en rius, llacs o al mar. Elaborar perfums naturals casolans, afavoreix una actitud ecològica i sostenible.

 

Com a Escola Verda que som, hem anat a l’Escola Anoia per elaborar un perfum 100% natural.

 

Mireu, mireu…

TALLER DE COEDUCACIÓ

Abril 30th, 2018 by formigues

 

 


 

El dia 27 d’abril a l'escola ens van venir a visitar una monitora que es deia Xènia i ens va fer una xerrada sobre la coeducació.

 

Va explicar-nos que és eina bàsica per construir un nou model de ciutadania que ha de fer possible la participació i el desenvolupament de totes les persones en plena igualtat.

 

Vam realitzar diferents activitats i vam poder observar que, afortunadament, a les nostres famílies ja es donen aquestes actituds d’igualtat.

 

En conclusió vam poder veure que la igualtat de gènere fa referència a la necessitat de corregir les discriminacions i valorar les diferències enriquidores dels dos sexes.

 

Oriol Ac., Arnau i Enric

 

 Per veure més imatges cliqueu la càmera.

PROJECTE - FEM DE REPORTERS II

Abril 25th, 2018 by formigues

 

 


 

Per tal de posar en pràctica el que vam aprendre amb el reporter de 8 TV, Jordi Còdol, i el treball fet a la primera part del projecte, va iniciar grups de treball amb la intenció de gravar un reportatge a l’escola.

 

Primer, vam escollir diferents temes entre els quals hi havia: la simbologia dels animals, les sèries i dibuixos més vistos pels alumnes, què volem ser de grans, els colors preferits i la seva simbologia, etc…

 

Seguidament, vam passar enquestes pels diferents cursos de l’escola, vam fer els buidatges i interpretacions corresponents i vam passar a elaborar els guions i escaletes dels nostres reportatges.

 

Finalment, vam gravar i editar els nostres programes amb l’ajut de programes informàtics. Tot plegat va resultar molt interessant!!!

 

Oriol Al., Marina i Vera

 

   Cliqueu la càmera i veureu més imatges.