Promoció 2007-2008

“Com Estudiar”

Març 5th, 2008 by formigues

Aquest trimestre els alumnes de 6è han iniciat una nova activitat a l’hora de tutoria anomenada “Com estudiar”. L’objectiu d’aquesta activitat és que els alumnes siguin conscients dels mètodes d’estudi que utilitzen per tal de poder analitzar aquells aspectes positius que els ajuden en el  procés d’aprenentatge, o bé corregir i optimitzar aquells aspectes que no acaben de funcionar. L’activitat serveix per plantejar estratègies i idees sobre com es pot estudiar. També ens permet establir un debat sobre les tècniques d’estudi i reflexionar sobre aquesta temàtica.

L’objectiu final és que els alumnes puguin millorar el seu rendiment acadèmic aplicant les estratègies que s’han treballat a l’aula.

 

Tot seguit us plantegem una enquesta sobre els hàbits d’estudi que serveix per conèixer una mica més “com estudiem”:

Recorda: Llegeix l'enunciat de cada pregunta i contesta la resposta amb SÍ o NO, segons millor expressi els teus hàbits d'estudi.


1. Quan comences a estudiar, et concentres fàcilment?

NO

2. ¿Tens força de voluntat per aconseguir el que et proposes?

NO

3. ¿Fas una lectura dels temes o lliçons de la propera classe?

NO

4. Prepares els exàmens amb temps suficient?

NO

5. Estudies en lloc tranquil sense soroll?

NO

6. ¿Dorms aproximadament un mínim de vuit hores diàries?

NO

7. Dediques a l'estudi un temps fix cada dia?

NO

8. Quan estudies et fixes unes tasques i un temps?

NO

9. Les acompleixes?

NO

10. Utilitzes el diccionari?

NO

11. Utilitzes la biblioteca del teu centre escolar o barri?

NO

12. Prens apunts de les explicacions del professor?

NO

13. Fas una primera lectura de la lliçó abans d'estudiar-la?

NO

14. ¿Subratlles aquelles idees que consideres més importants?

NO

15. Fas resums de les lliçons que estudies?

NO

16. Realitzes esquemes dels temes d'estudi?

NO

17. Repasses la lliçó un cop l'has apresa?

NO

18. ¿Fas una lectura detinguda de cadascuna de les preguntes de l'examen?

NO

19. ¿En fer un examen escrit o un treball tens cura de la presentació?

NO

20. ¿Quan fas una exposició oral intentes seguir un esquema?

NO

 

 

QUÈ FAS A L'HORA DE L'ESTUDI

QUÈ PUC FER PER MILLORAR

QUINA ÉS LA MEVA ACTITUD

 

 

QUINES CONDICIONS

 

 

COM M'ORGANITZO

 

 

QUINES TÈCNIQUES FAIG SERVIR

 

 

 

Correcció: Si has respost a totes les preguntes "SÍ", enhorabona!, estàs molt ben "equipat/da" per a l'estudi. Si has respost alguns "NO", analitza quins d'aquests quatre apartats del quadre necessiten una "posada a punt". 

Convivències 2008

Març 5th, 2008 by formigues

Com ja es costum al nostre centre els alumnes de 6è de primària,  juntament amb 5è, han fet cap a Sant Joan de l’Erm per dur a terme les convivències 2008. Aquest curs les dates són el  20, 21 i 22 de febrer. Esperem que s’ho passin molt bé i a la tornada ens facin cinc cèntims de tot el què han fet.

Funny Descriptions.

Febrer 21st, 2008 by formigues

Writing is one of the most important skills to work with students. For that reasons girls and boys from class 6 have prepared some descriptions using vocabulary about clothes. But this time these are really different and originals. They’ve mixed parts from different characters to create a new identity. Enjoy it!!

CLIQUEU AQUÍ per veure els treballs

Oral Expositions

Febrer 13th, 2008 by formigues

Una de les activitats d'aquest mes són les exposicions orals en anglès. Els alumnes de 6è hem hagut de preparar un tema lliure per tal d'exposar-lo en anglès a la resta de companys. Com que cadascú podia escollir allò que volia explicar han sorgit temàtiques molt diverses. Des de descripcions més personals i familiars, fins a experiments curiosos i divertits com " Els globus d'heli".

“Anem a l’Escola Anoia”

Febrer 13th, 2008 by formigues

Com ja és costum des de fa tres anys  els alumnes de segon curs de CS (6è) han iniciat un torn de visites a l'Escola Anoia, centre de Secundària al qual estem adscrits, amb la finalitat de conèixer i familiaritzar-nos amb  l’ESO (Educació Secundària Obligatòria).

Dins d’aquest cercle de visites es tracten diversos aspectes: conèixer el funcionament i organització de l’ESO; durada, distribució de cursos, assignatures, les notes…. etc, i a més es participa en tallers de treball relacionats amb les diferents àrees de currículum.

El passat dijous 18 de gener es va fer la primera visita i , el pròxim dijous 7 de febrer es celebrarà una reunió informativa pels alumnes on s’explicarà el funcionament de l’ESO per part de la psicopedagoga del centre.

Sensacions d’inici de curs…

Novembre 5th, 2007 by formigues

Quan encetem quelcom nou sempre ens sorgeixen dubtes, pors, il·lusions, expectatives… A l’hora de tutoria hem dedicat un espai a expressar les nostres emocions.  Explorar els nostres sentiments i els dels altres és una tasca que no sempre resulta fàcil. Nosaltres ens hi hem posat i aquestes són les reflexions escrites de la classe:"com ens vam sentir a l’iniciar el curs. Què n'esperem d'aquest curs?".

Ester Arnau

"Jo espero que aquest any acabi amb bon peu i aprovi totes les assignatures. Estudiaré de valent i aprovaré! Intentaré fer tot el que pugui per arribar ven lluny. La nit abans de començar el nou curs estava impacient per tornar a veure els meus amics. I ara estic nerviosa per acabar el curs i anar a l’ESO, ja que hi haurà molta gent nova. Ja se que serà difícil  però m’hi esforçaré."

Marc Vilardell

Ara que ja estic a sisè, crec que ja tinc més responsabilitat, ja que som els nens i nenes més grans de l’escola. És l’últim any en el Jesús- Maria i l’any que ve ja aniré a l’E.S.O. El primer dia d’escola, abans de començar sisè, estava molt nerviós, perquè hem pensava que el nou curs seria molt difícil." 

Edward Basurto

Quan  va  començar   l’escola vaig  veure  als  meus  amics   i  quan  van  anar   pati  van jugar  a  futbol. M’ho vaig passar  molt  bé.  Després  al  menjador  varem  jugar  a  empaitar-nos. A la tarda vaig tornar cap a casa  amb la meva  germana."

Nicolás Aguilera

Quan va començar el col·legi estava molt nerviós i tenia ganes de veure als meus companys, sobretot al David i al Marc. La sorpresa va ser que va vindré un nen nou que es diu Sergi. M’agrada tindre de tutora a l’ Assumpta."

Valentí Moreno

"El primer dia de classe estava molt nerviós sabent que tornaria a veure els meus companys, que vindria un nen nou i que seria l’últim any al Jesús-Maria.Quan va acabar el primer dia de classe esta molt content, m’ho vaig passar molt bé. Ara que ja ha passat puc dir que  m’agrada tot el que vaig aprenent. Resumint, que de moment m’ho estic passant molt i espero que duri fins al finals del curs!"

Íngrid Berzosa

"Aquest nou curs per mi suposa una responsabilitat molt gran, no només per estudiar sinó perquè som els més grans de l’escola i hem de donar exemple als petis. Per altra banda,  em veig massa petita per començar l’ESO, perquè des de que tenia dos anys he anat a l’escola Jesús-Maria i no se com em sentiré canviant d’escola. Però sé que si m’esforço 6é i ESO m’aniran bé!"

Víctor Garrido

"Jo crec que som els grans de la escola hi haurem de donar una bona imatge per aquells que són més petits. Tinc bons records d’aquesta escola i espero que em vagi bé  el curs."

 Sergi Ibañez

"Estic en una escola nova que es diu Jesús-Maria. He conegut als meus companys i des del primer dia ens hem fet amics, especialment amb en  Christian, en Valentí, en Roger,en Víctor i l’Oriol.  Cada dia m’ho passo molt bé al pati i a la classe i em respecten molt. M’he apuntat ha escacs i els mestres són molt simpàtics."

Judit Lamolla

2La veritat es que els últims dies de vacances estava molt nerviosa i no sabia que m’esperaria en aquest nou curs. Ara ja veig que si estudio i m’esforço aprovaré el curs.Ja se que es l’últim curs a l’escola Jesús Maria i em sap greu perquè em separaré amb alguns amics i això em fa posar una mica trista. Ara m’espanta una mica l’ESO,  però espero que em vagi tan bé com la Primària. "

Roger Madrid

"Trobo que les responsabilitats han augmentat considerablement respecte el curs anterior. Amb els dies que porto de curs m’he adonat del paper que hi jugo en la educació  dels petits a l’hora del pati i a les escales.Quan vaig començar sisè pensava que seria molt difícil tant com en l’estudi com en donar exemple els petits però ara veig que no es tant difícil i que si m’ho proposo ho aconseguiré."

Christian  Porro  

"El primer dia de col·legi estava molt nerviós perquè no sabia quin tutor tindria. Ara que ja portem un mes ja  no estic nerviós. La veritat, és que m’ho passo molt bé amb els meus amics." 

 Inés Filipa Pires

"Jo quan va acabar 5è de primària em vaig quedar trista i contenta. Estava contenta perquè començaven les vacances, però trista perquè m’estaria uns quants mesos sense veure els meu amics d’escola. Ara ja ens hem retrobat i a més tenim un company nou. A més amés, ara estic a sisè i som els mésgrans. Això em fa molta il·lusió."

Irlanda Puente

"Els últims dies de vacances no parava de pensar en com m’aniria sisè i com seria. La veritat és que em vaig posar molt contenta al veure tots els meus companys. Espero que em vagi molt bé i penso aprofitar molt aquest any."

Andrea Real

"Jo aquest any espero  que em  vagi bé  a l’escola. A més som els grans del col·legi i hem de vigilar i tenir cura dels més petits. De moment  m’ho estic passant molt bé ."

 Oriol Salas

"Jo en aquest curs tenia moltes ganes de trobar-me amb els meus amics i companys de classe. També tinc moltes ganes d’aprendre coses noves . Aquest any es l’últim curs al col·legi i l’any vinent aniré a ESO. Durant el curs, el dimecres a la tarda fem tutoria i relaxació. Aquest curs ha vingut una professora nova l’Anaïs i a la meva classe un nen nou el Sergi."

Laia Soto

"Jo quan vaig venir al Jesús-Maria va ser a 4t curs de Primària. Estava molt contenta, però també tenia un mica de vergonya. A la classe jo treballava igual que els altres. Quan era hora d’anar al pati la primera nena que em va preguntar si volia jugar va ser la Judit i l’Íngrid. Ara ja som a sisè!"

Pau Torras

"Quan varem començar l’escola, tenia moltes ganes de veure els meus companys de classe. Ja era l’últim curs de l’escola i era més responsabilitat. Tenia ganes de saber si hi hauria algun nen nou. Estic molt content d’estar a 6è de Primària. Tot i que ens toca treballar de valent."

David Alexandre

"El primer dia d’escola em va agrada molt perquè vaig veure els meus amics i ja feia tems que no coincidíem."

 

Setmana Petita de l’Energia

Novembre 1st, 2007 by formigues

Durant la setmana del 22 al 26 d’octubre a l’escola vam celebrar la “Setmana petita de l’energia”. Tal i com ja us vam informar tota l’escola hi va participar  mitjançant un seguit d’activitats lligades a les diferents àrees del currículum amb la finalitat de conèixer i reflexionar sobre el consum intel·ligent d’energia.

La classe de 2n CS us vol mostrar, pas a pas, un dels apartats més lúdics que vam realitzar a l’hora de tutoria, “EL JOC DE LA BOMBETA”.

 Primer vam preparar el  material:

- Joc de taula

- Dau i fitxes

- Fitxa amb l’explicació de les caselles

Com jugar-hi?

 L’activitat consistia  en un joc de taula que tenia el mateix funcionament que el tradicional joc de l’oca. La diferència és que la protagonista era una bombeta per això s’anomenava “El Joc de la Bombeta”. L’objectiu d’aquest joc era identificar bons hàbits energètics en diferents situacions de la vida quotidiana.Tal com el joc de l’oca, el moviment de les fitxes era a través dels daus. Es tirava el dau i es movia la fitxa fins a la casella corresponent.

 El més divertit!

Un dels aspectes més divertits van ser les frases que calia fer servir. Tot seguit us en mostrem un exemple:

“De bombeta a bombeta i tiro perquè se me’n peta”

 El peu al pedal i faig un salt"

“Tanco l’aixeta i salto directe”

Entre fitxes, daus i preguntes vam poder  passar una estona agradable i entretinguda, però  sobretot el que vam fer va ser aprendre bons hàbits d’estalvi energètic.

Estem treballant…

Octubre 17th, 2007 by formigues

Benvolguts pares, mares i companys. Us estem preparant una activitat pensant en el nostre darrer curs, a l’escola que ens ha vist crèixer. Espereu-vos una miqueta, que anem ràpid picant a l’ordinador.

Ja hem fet la reunió anual

Octubre 1st, 2007 by formigues

On és la mare? On és el pare?… On és en Walli!!!!!

Busca, busca, que en aquest dia els pares i l’Assumpta van parlar de tot allò…

Hola! Som els grans de l’escola!

Octubre 1st, 2007 by formigues

Aquest setembre hem iniciat un nou curs. Però aquest és diferent i especial. Serà l’últim any a l’escola, la nostra escola, que ja és casa nostra.

La majoria ens vam conèixer a P-3 i hem anat creixent i compartint junts. Amb els altres ens hem anat trobant al llarg dels cursos, fins arribar a tots els que som ara.

Entre tots fem i som la ‘classe de 6è’.

 

Sona especial fer sisè! Els més ganàpies, tota una responsabilitat!!!!

Tot i això, encara ens queda tot un curs per endavant, moltes ganes i il·lusió per a fer i aprendre.