Promoció 2019-2020

Afavorim la felicitat… aprendre a ser més positius: “El protagonista del dia”

 

Hi ha alguna manera per ajudar els nens i nenes a ser més feliços? La psicòloga Silvia Álava, creu que el 50% de la felicitat es deu a factors genètics, un 10% a les circumstàncies viscudes i un 40% a l’activitat emocional que podem aprendre a controlar per ser més feliços.

 

Segons aquesta psicòloga, són 8 les claus per aconseguir que els nens i nenes siguin més feliços: 

  • Ensenyar-los que cal ser amable: els nens i nenes amables experimenten més satisfacció, són més carinyosos i tenen una major acceptació entre els seus companys, de manera que se senten millor amb ells mateixos.
  • Donar les gràcies: La gratitud afavoreix l’estabilitat mental i enriqueix el creixement dels infants. Així, els nens i nenes valoren més tot allò que tenen i el seu entorn.
  • Ser positiu: els nens educats en un entorn positiu són més segurs i creuen més en ells mateixos.
  • No etiquetar: s’ha d’evitar posar etiquetes als infants. Dir-los “ets dolent”, “ets un ploramiques”, els predisposa a adaptar la seva actitud per encaixar en aquest perfil.
  • No dramatitzar: Cal donar el seu valor just a les coses i les situacions. Insultar i faltar al respecte s’ha d’evitar de totes les maneres per més que et treguin de polleguera.
  • Èxits personals: els nens i nenes són més feliços si aconsegueixen els seus objectius gràcies als seus mèrits. Els hem d’animar en aquest sentit.
  • Autonomia: estimular la independència dels nens potenciarà la seva autoestima, la seva seguretat i la seva confiança en ells mateixos.
  • Intel·ligència emocional: els nens i nenes han d’aprendre a controlar i regular les seves emocions per resoldre els problemes de manera pacífica. Això genera tranquil·litat i harmonia en el seu caràcter.

 

Tots junts, escola i família, ho tindrem present en el dia a dia per ajudar als nostres infants a sentir-se feliços avui i demà. 

 

Una activitat que fem quan és l'aniversari d'un nen o nena de la classe, és fer que se senti el protagonista del dia. Aquest dia tan especial, volem que se senti encara més feliç i deixem que pugui escollir ser el primer de la fila, repartir l'esmorzar, li cantem i dediquem unes cançons i el fem asseure en una cadira i cada company diu una cosa que li agrada d'ell o ella, li escrivim i li donem de record. Tots en guardem un record per l'àlbum de la classe. Així també s'afavoreix pensar en positiu i ens adonem que totes les persones tenen coses que ens agraden i que és bonic de dir-les.

Leave a Reply