Promoció 2019-2020

Experimentem per entendre la ciència…

 

Aquest curs continuem buscant alguns moments per experimentar i entendre la ciència, ja que a partir de la manipulació i l'observació, aprenem a treure conclusions que de ben segur no oblidarem.

 

Com diu una reflexió de Confuci, un pensador xinès: "M'ho van explicar i ho vaig oblidar, ho vaig veure i ho vaig comprendre, ho vaig fer i ho vaig aprendre".

 

A cicle inicial, aprofitant que va ser la setmana de la ciència, vàrem realitzar dos experiments:

 

-Posar un ou en un got amb vinagre i observar el canvi que es produeix en l'ou.

 

-Posar ossos de pollastre també en un pot amb vinagre. Aprofitant que hem estudiat l'esquelet i hem parlat de què estan fets els ossos, n'hem portat de pollastre per observar-ne la textura, veure com són de forts, observar les  articulacions… i veure què passa si els submergim en vinagre.

 

En els dos casos hem observat que totes dues coses es tornen toves…

 

 

Que màgic deien els nens! L'ou bota com una piloteta i no es trenca. I l'os es va tornant flexible. Per veure el canvi que feia l'os, hem hagut d'esperar forces dies… però poc a poc ho hem anat veient. 

 

I tot això, per què ha passat? Doncs l'àcid del vinagre ha absorbit el calci i per això s'ha tornat flexible. Ja sabeu doncs… Si volem tenir els ossos ben forts hem de menjar aliments rics en calci.

 

Ara portarem més ossos i els submergirem en dos gots, un amb aigua i l'altre amb coca-cola. Ja us explicarem el què passa…

 

Leave a Reply