El bloc de la classe de cinquè

SORTIDA AL MUSEU DE LA PELL

 

Aquest dimecres 27 d'octubre vàrem visitar el Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia, on vam descobrir les propietats de l'aigua i el seu cicle.

  

Així mateix, ens van explicar els diferents sistemes de mesurament de l'aigua, la conservació dels aliments al llarg dels anys, la casa sense aigua corrent (quan s'havia d'anar a buscar aigua a la font, al pou, a la cisterna…) i la implantació general d'aigua corrent.  

 

Al llarg de la història s'han inventat estris de tota mena per extreure l'aigua i treure'n el màxim rendiment, sigui en l'agricultura, en la vida quotidiana o com a font d'energia. Vam poder conèixer alguns d'aquests estris, com la Cigonya, la Sínia de sang (moguda per animals amb finalitat de regadiu), el Cargol d'Arquimedes (màquina utilitzada per l'elevació d'aigua, farina o cereals), entre d'altres.

 

A més a més, vam poder observar com feien servir l'aigua antigament per rentar la roba i dutxar-se (el safareig, moble rentamans, bany de seient, banyera…)

 

I sobretot, allò que més ens va cridar l'atenció, va ser veure en viu el funcionament de la màquina de vapor i la sínia (transformació de l'aigua en energia).

  

Mireu com estem gaudint!

 

 

Leave a Reply