Promoció 2008-2009

RECEPTES DE CUINETA

PANELLETS 

Ingredients:

- 250 g.  Ametlla crua ratllada          
- 250 g.  Patata bullida amb pell
- 250 g.  Sucre
- 1  Llimona
- 1  Ou
- Cireres confitades
- 50 g.  Coco
- 100 g.  Pinyons
- 50 g.  Ametlla picada crua
- Maizena

Preparació:

1- Bullir les patates (del matí per la tarda) i pelar-les
2- Fer-ne un puré i afegir-hi el sucre,  l'ametlla ratllada i raspadures de llimona
3- Barrejar, sense remenar, la massa fins que quedi unida
4- Separar la massa en parts per fer els diferents tipus i gustos de panellets
5- Agafar trossets de pasta i fer boletes
6- Panellets de coco: calcular la mateixa quantitat de pasta que de coco, en volum, barrejar-ho bé en fer els panellets i donar-los forma de piràmide
7- Panellets d'ametlles: pintar els panellets amb la clara de l'ou, arrebossar amb les ametlles i pintar-los amb el rovell
8- Panellets de pinyons: pintar els panellets amb la clara de l'ou, arrebossar amb els pinyons i pintar-los amb el rovell
9- Agafar una safata d'alumi, untar-la amb mantega i tirar-hi maizena
10- Posar els panellets dins la safata i coure al forn 10 minuts a 220ºC

FLAM D'OU

Ingredients:

- 5  Ous
- 100 g.  Sucre
- 500 c.c.  Llet
- 75 g. Sucre i unes gotes de llimona per caramelitzar el motlle
- Canyella
- Aigua

Preparació:

1- En un pot ficar el sucre amb les gotes de llimona per fer el caramel, i  caramelitzar el motlle.
2- Posar un recipient amb aigua tèbia al forn.
3- En un bol batre els ous i 1 cullerada de sucre.
4- Un cop batut, afegir-hi la llet calenta i barrejar-ho.
5- Tirar la mescla dins el motlle prèviament caramelitzat i coure-ho al forn, al bany maria, durant 40 ó 45 minuts.
6- Deixar-ho refredar abans de desmotllar. 

 

TORRÓ DE GEMA 

Ingredients:

- 2,5 gots Ametlles crues moltes  
- 1,5 gots Sucre llustre
- 6 rovells d'ou

Preparació:

1- Amassar les ametlles amb el sucre i els rovells, primer amb forquilla i despés amb les mans.
2- Colocar-ho damunt un rectangle de paper film i donar-li una forma rectangular.
3- Introduir-ho dins del motlle sense treure el paper.
4- Deixar reposar dins del motlle, i després desmotllar.
5- Posar sucre per sobre i cremar.

 

TORRADES DE SANTA TERESA

Ingredients:

- 250 c.c. Llet  
- 75 g. Sucre
- 50 g. Mantega
- 12 Llesques de pa del dia abans
- 3 Ous

Preparació:

1- Barrejar el sucre amb un ou.
2- Treballar-ho una mica i afegir-hi la llet calenta.
3- Posar les llesques de pa en una plata i abocar-hi la meitat de la barreja anterior.
4- Tombar les llesques i tirar-hi la resta de la barreja.
5- Batre els 2 ous i repartir-ho amb una cullera damunt del pa i tornar a girar les llesques.
6- Fregir-les en una paella amb mantega i una mica d'oli.
7- Anar col·locant les llesques damunt un paper absorvent i després ensucrar-les bé pels dos costats.