Promoció 2019-2020

VISITEM L’EXPOSICIÓ DE JOAN BROSSA “Escolteu aquest silenci”

 

 

 

Amb motiu del centenari del naixement de Joan Brossa, el Museu de la Pell de l'Ajuntament d'Igualada va presentar l'exposició: "Joan Brossa: Escolteu aquest silenci". L'any 1968, el poeta digué en una entrevista "Si no podia escriure, als moments d'eufòria seria guerriller, als de passivitat prestidigitador. Ésser poeta inclou totes dues coses".

 

L'exposició s'organitzava al voltant d'aquests dos pols i n'afegeix un tercer: la capacitat que el poeta té de fer-nos pensar i reflexionar sobre la vida i el món. Escolteu aquest silenci és un poema de Joan Brossa escrit l’any 1963. Sintetitza tota una trajectòria projectada en diferents gèneres i disciplines.

 

 

L’exposició compta amb 11 poemes visuals, cinc cartells, nou poemes objecte, una instal·lació i un llibre bibliòfil. “A banda d’aquestes peces, s’han reproduït 17 poemes escrits del poeta amb la finalitat de donar el mateix valor a l’obra escrita que a la part visual”.

 

 

       

 

Totes les seves activitats fomentaven la mirada activa, la reflexió i la creativitat. Els educadors que les realitzaven, a banda de conèixer en profunditat la matèria, interactuaven constantment amb els alumnes mitjançant el diàleg i el desenvolupament de dinàmiques de participació. Aquesta exposició era una proposta lúdica, poètica i creativa que involucra les escoles de Primària. 

 

A l'exposició podies observar una col·lecció de fotografies de Joan Brossa, algunes imatges de poesia brossiana presents a diferents espais públics o algunes entrevistes i materials audiovisuals  que van nodrir un primer acostament a l’univers creatiu del poeta. Després d’aquesta sessió introductòria a l'escola iniciarem un treball col·lectiu per descobrir quines activitats els agradaria fer als alumnes que van viure l’experiència. 

 

Joan Brossa és un artista singular, poeta, dramaturg, avantguarda… I tantes coses, que els que ho visitem ens és de gran ajut una exposició d’aquestes característiques ja que se’ns presenta encaixada i estructurada de manera pedagògica, didàctica, lúdica i entenedora. 

 

 

Feu clic sobre la càmera…

 
 

 

 

Leave a Reply