El bloc de la classe de quart

Projecte Interdisciplinari: TURISME SOSTENIBLE

 

Anualment es declaren anys internacionals per donar a conèixer o rememorar fets històrics rellevants amb l'objectiu de crear i incentivar espais de debat, conscienciar d'algun problema o celebrar algun esdeveniment.

 

L'any 2017 ha estat declarat per les Nacions Unides com a Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament

 

Els conceptes poden semblar complicats, però intentarem explicar el turisme sostenible als nostres alumnes. Volem educar futurs turistes que avui són nens i nenes i el dia de demà tindran moltes més opcions de viatjar, i potser a llocs insospitats.

 

El nostre planeta té molts països per visitar… Cargols, Esquirols i Mussols farem un viatge imaginari per Europa!

 

Per presentar el projecte, la senyoreta Rosa ens ha portat dues amigues seves, la Fina i la Maria, i ens volen explicar les seves aventures fent de turistes a Londres. A les dues els hi agrada molt viatjar, però cada una ho fa de manera diferent. La Fina es preocupa de buscar informació sobre els llocs d'interès del país que visitarà, busca el transport menys contaminant, s'interessa per la llengua i la cultura, té respecte i manté neta la ciutat,… En canvi la Maria… és tot el contrari! Despreocupada, embrutant el terra, utilitzant el cotxe per anar a qualsevol lloc,… Després de sentir la seva història hem ajudat a la Maria a ser una Turista Sostenible, i les dues amigues han marxat molt contentes!

 

 

Com hem vist, un bon turista sostenible abans d'anar a visitar el país/ciutat escollit/da ha de buscar informació sobre la gastronomia, llocs d'interès, festes i tradicions, mitjans de transport…

 

Com que tots nosaltres estem molt conscienciats i conscienciades hem fet aquest treball previ. Després de veure que la nostra ciutat es troba dins d'Europa, els nens i nenes dels Cargols, els Esquirols i els Mussols hem realitzat activitats conjuntes agrupant-nos en diversos grups internivell i ens hem repartit els temes a indagar:

 

- Festes i tradicions

- El riu Anoia

- Llocs d'interès d'Igualada 

 

A la classe dels Cargols hem treballat les "Festes i tradicions". Hem vist que a Igualada n'hi ha moltes! Algunes ja les coneixíem com la Festa de Reis o la Festa Major, però d'altres no en teníem gaire informació i aquesta ha sigut la nostra feina, buscar informació, resoldre els nostres dubtes i preguntes. Fins i tot hem pogut fer la nostra Cercavila particular! El Yael, amb l'ajuda de la seva família, ha creat un Cap Gros, i ens ha agradat molt portar-lo i fer-lo ballar!!

 

 

Un cop recollida, treballada i organitzada la informació, cada classe ho ha explicat als altres grups. Hem compartit la informació amb tots els nostres companys i companyes de cicle! 

 

 

Per acabar la setmana del Projecte Interdisciplinari hem sortit per Igualada per posar en pràctica el què hem après per tal de fer un turisme el màxim de sostenible possible. Els més grans han preparat un recorregut per poder visitar els llocs d'interès, saber on se celebren les festes d'Igualada i acabant amb la visita al riu Anoia. Així doncs, amb el mapa a la mà i ben equipats amb gorra, motxilla, ulleres de sol i càmera, sortim de l'escola a fer turisme!

 

 

Mireu totes les fotografies d'aquesta setmana clicant aquí!

Comments are closed.