El bloc de la classe de segon

Collim els enciams del nostre hortet i fem una amanida bonísima…

 

 

L’hort és un entorn que facilita els aprenentatges vivencials on els alumnes aprenen fent i manipulant i ens ofereix una gran oportunitat educativa per treballar hàbits, valors, cooperació, participació, autonomia.

 

A més a més, tenir un hort a l’escola afavoreix el desenvolupament individual i social dels alumnes, i al seu benestar físic i psicològic, ja que és un espai exterior i els alumnes parteixen de l’acció i la pràctica per assolir els aprenentatges.

 

A partir del treball de l’hort també s’afavoreix la convivència, la cohesió de grup, el treball en equip, la cooperació i el diàleg, així com l’esperit crític i el raonament hipotètic-deductiu. L’hort ens ofereix la possibilitat de plantejar-nos preguntes contínuament, formular hipòtesis i experimentar.

 

Som una escola verda i aquesta és una de les activitats que ajuden a educar en la sostenibilitat.

 

A més a més ens possibilita un aprenentatge interdisciplinari ja que podem aplicar coneixements de matemàtiques, llenguatge, música, plàstica, valors, hàbits, psicomotricitat i medi.

          

 

Tenim un hort amb plantes aromàtiques, verdures, flors…cada dia en tenim cura i anem veient què necessiten per a desenvolupar-se ben boniques.

 

Els enciams ja han crescut molt i els hem collit.

 

Hem parlat de les propietats de les verdures i dels beneficis per a la nostra salut.

 

Ens hem endut un enciam a casa per a fer una bona amanida juntament amb la nostra família i també hem fet una amanida a l'escola que ens ha quedat boníssima.

 

A veure quin serà el proper àpat que farem amb els espinacs i les cebes que aviat també podrem collir!

 

 

Leave a Reply