RECEPTES DE CUINETA
MANDONGUILLES A LA JARDINERA
Ingredients:
- 250 g. Carn picada de porc
- 250 g. Carn picada de vedella
- 100 cl. Vi blanc
- 300 g. Tomàquets
- 1 Ceba
- 1 Gra d'all
- 1 Ou
- 200 g. Pèsols
- 200 g. Patata
- 250 cl. Brou
- Pa ratllat
- Julivert
Preparació:
1- Barrejar les carns amb l'all i julivert trinxat, l'ou i el pa ratllat, formant petites boletes.
2- Enfarinar les boletes i fregir-les.
3- En el mateix oli sogregir la ceba trinxada.
4- Abocar-hi el vi i dexar-ho reduir.
5- Afegir sal i pebre al tomàquet fet puré i deixar-lo coure uns minuts.
6- Tirar-hi el brou i les mandonguilles, tapar-ho i deixar-ho coure 15 minuts.
7- A part es fan bullir les verdures per separat. Afegir-ho a la cassola i deixar-ho coure 10 minuts més.
POLLASTRE AL RAÏM
Ingredients:
- 1 Pollastre tallat a octaus
- 1/2 Tassa de Xerez sec
- 0,25 l. Brou de pollastre
- 1 Ceba
- 1 Cullerada de suc de llimona
- 250 g. Raïm
- 0,1 l. Crema de llet
Preparació:
1- En una cassola amb una mica d'oli, daurar el pollastre, salpebrar i reservar.
2- En el mateiX oli coure la ceba trinxada.
3- Tornar-hi a posar el pollastre i ruixar amb el Xerez.
4- Deixar evaporar i abocar-hi el brou.
5- Deixar coure a poc a poc (30 min)
6- Un cop cuit afegir-hi el suc de llimona, els grans de raïm i la crema de llet.
7- Tapar la cassola i deixar-ho coure 10 minuts més.