Promoció 2014-2015

ECLIPSI DE SOL - 20 de març de 2015

 

El dilluns dia 16 de març, vam realitzar un taller previ a l'eclipsi de sol del divendres dia 20 de març, que es va dur a terme a l'escola, a càrrec del Sr. Albert Borràs, director de l'Observatori de Pujalt.

 

El taller va consistir en conèixer aspectes importants relacionats amb l'eclipsi, com per exemple aprendre conceptes imprescindibles per entendre el fenomen, descobrir-ne curiositats, observar el sol a través d'un telescopi amb un filtre de protecció i a través d'unes ulleres especials i, també molt important, conèixer les mesures de seguretat imprescindibles per poder observar correctament un eclipsi de sol.

 

 

 

 

Finalment, va arribar el dia tan esperat, el divendres dia 20 de març, i vam tenir la gran sort de poder observar l'eclipsi perfectament bé!

 

Els alumnes de 6è vam utilitzar dos mètodes diferents per observar-la. Les ulleres especials per mirar el sol que hi havia a l'escola, però també ens vam construir un aparell nosaltres mateixos, concretament ens vam fabricar una cambra fosca amb una capsa de sabates. Consisteix en projectar la imatge del sol en una superfície blanca per poder veure què passa sense haver de mirar-lo directament. La veritat és que van funcionar molt i molt bé!

 

 

 

Utilitzant les ulleres especials vam poder veure el sol així de bé!…

 

 

 

 Cliqueu la càmera per veure'n més fotografies

 

Leave a Reply