El bloc de la classe de segon

UN PAS MÉS!

Juny 20th, 2022 by formigues

A la vida anem fent passos i fent camí.

 

Sempre endavant!

 

Ens anem fent grans i ja hem finalitzat l’etapa d’ Ed. infantil.

 

Ens emportem molts records que segur mai oblidarem.

 

Aquest final d’etapa no és un punt i final. És un punt i seguit.

 

Recordarem l’etapa d’educació infantil com a dies molt feliços i continuarem a primària a l’escola omplint els nostres anys amb molta vida. Els mestres ens continuaran ajudant a fer camí  i segur que continuarem sent molt feliços.

 

El proper curs, el primer d’ Ed. primària, seguirem aprenent amb il·lusió i continuarem omplint la nostra vida de tot allò que ens fa créixer com a persones i ens fa feliços.

 

Felicitats i FELICITAT sempre!!

 

Gràcies famílies i mestres que ens heu acompanyat cada dia, i heu fet possible que tot hagi estat tan fantàstic.

 

Molts petons i endavant sempre amb un somriure ben gran!

 

BONES VACANCES!!

 

 

Collim els enciams del nostre hortet i fem una amanida bonísima…

Març 31st, 2022 by formigues

 

 

L’hort és un entorn que facilita els aprenentatges vivencials on els alumnes aprenen fent i manipulant i ens ofereix una gran oportunitat educativa per treballar hàbits, valors, cooperació, participació, autonomia.

 

A més a més, tenir un hort a l’escola afavoreix el desenvolupament individual i social dels alumnes, i al seu benestar físic i psicològic, ja que és un espai exterior i els alumnes parteixen de l’acció i la pràctica per assolir els aprenentatges.

 

A partir del treball de l’hort també s’afavoreix la convivència, la cohesió de grup, el treball en equip, la cooperació i el diàleg, així com l’esperit crític i el raonament hipotètic-deductiu. L’hort ens ofereix la possibilitat de plantejar-nos preguntes contínuament, formular hipòtesis i experimentar.

 

Som una escola verda i aquesta és una de les activitats que ajuden a educar en la sostenibilitat.

 

A més a més ens possibilita un aprenentatge interdisciplinari ja que podem aplicar coneixements de matemàtiques, llenguatge, música, plàstica, valors, hàbits, psicomotricitat i medi.

          

 

Tenim un hort amb plantes aromàtiques, verdures, flors…cada dia en tenim cura i anem veient què necessiten per a desenvolupar-se ben boniques.

 

Els enciams ja han crescut molt i els hem collit.

 

Hem parlat de les propietats de les verdures i dels beneficis per a la nostra salut.

 

Ens hem endut un enciam a casa per a fer una bona amanida juntament amb la nostra família i també hem fet una amanida a l'escola que ens ha quedat boníssima.

 

A veure quin serà el proper àpat que farem amb els espinacs i les cebes que aviat també podrem collir!

 

 

Els nostres projectes

Març 1st, 2022 by formigues

 

Realitzar projectes possibilita l’aprendre a aprendre, motiva a descobrir, investigar, relacionar, i afavoreix un aprenentatge significatiu.

 

A la classe dels mussols hem fet el projecte dels mussols per saber coses de la nostre mascota. També hem realitzat el projecte del pingüí , ja que al parlar de l’hivern vam tenir interès pels animals que viuen en llocs molt freds.

 

Ens hem fet moltes preguntes, hem investigat i compartit informació. Amb el projecte del mussol cada infant va fer un mussol amb material de rebuig, i amb el tema dels pingüins hem construït un mini món d’un trosset de l’Antàrtida i hem fet pingüins de plastilina.

 

Per a respondre les preguntes que ens hem anat fent i aconseguir els nostres reptes, hem realitzat activitats de llenguatge, informàtica, plàstica, matemàtiques, psicomotricitat, medi natural i social i hem treballat els valors. Així doncs d’una manera divertida, amb il·lusió  i amb autonomia, hem fet un treball globalitzador, desenvolupant, dia a dia, les nostres capacitats i habilitats globals que abasten tots els aspectes de la persona, socials, afectius, motrius, comunicatius, cognitius.

 

Gràcies famílies per recolçar als vostres fills i filles, i col·laborar en la realització dels seus projectes. Segur que han compartit els seus aprenentatges amb vosaltres i junts heu aprés molt.

 

 Quin serà el nostre proper projecte?

 

 Ho sabreu ben aviat!

            

Dijous llarder i Carnestoltes…

Febrer 24th, 2022 by formigues

Amb el lema "el seu futur el nostre repte" hem celebrat el carnestoltes. El rei Carnestoltes va arribar amb més ganes que mai de trencar amb la rutina. Cada dia, durant una setmana, el rei carnestoltes ens ha fet fer coses molt divertides. El dimecres tota l'escola vam anar a fer una rúa pels carrers de la nostra ciutat. Cada classe anava disfressada d'un ofici que havia escollit. Nosaltres ens vam disfressar de bombers i vam aprofitar per parlar de la bona feina que fan els bombers. Vam pensar entre tots com fer la nostra disfressa i plegats la vam dissenyar. També vam construir u camió de bombers, una escala i altres estris necessaris per a poder fer  bé la feina de bomber.  Va ser un matí viscut amb molta il·lusió i ens vam divertir moltíssim.

 

                                                                                                                                                      

Per dijous llarder hem gaudit d'un dia molt bonic a la masia Aubareda de Sant Martí de Tous. Hem fet una excursió pel bosc i ens hem adonat que els ametllers ja estan florits i que ja la primavera es va preparant per arribar.  

ELS TRES TOMBS…

Gener 17th, 2022 by formigues

 

Les Festes de Sant Antoni, coneguda com els Tres Tombs o Tonis se celebren amb motiu de la festivitat de sant Antoni Abat, protector dels animals. Es celebra arreu de Catalunya entorn el 17 de gener. “Sant Antoni del porquet sempre s’escau en disset”.

 

El ritu principal dels Tres Tombs consisteix a donar tres voltes amb els cavallscarros i altres animals de tir per l'interior de la població. Per això, aquest ritu s'anomena Tres Tombs o també antigament es donava tres voltes al voltant d'un espai on es feia una gran foguera feta amb ramatge verd. Un cop el cristianisme té major presència, els tombs es fan al voltant de l'església de Sant Antoni o, si no n'hi ha, a la imatge del sant, des d'on es fa la benedicció dels animals. En molts indrets és costum portar mascotes com gats, gossos i ocells per ser beneïts.

 

A l’escola cada any realitzem activitats entorn aquesta festa. Hem realitzat un petit projecte i hem aprés forces coses sobre els cavalls i alguns animals domèstics.

 

Ens encanta jugar als tres tombs al pati. Segur que aquesta festa tradicional de Catalunya la recordarem sempre.

 

                  

 

Cliqueu a la càmera per veure les fotos de la festa. 

 

 

LA MÀGIA DEL NADAL

Desembre 18th, 2021 by formigues

 

Un any més la màgia del Nadal omple l’escola d’il·lusió. A la classe estem preparant el Nadal!

 

Poemes, cançons, tallers de manualitats…i sobretot estem aprenent a interioritzar uns valors que aquests dies recordem que són molt necessaris en el dia a dia i  tot l’any, per viure feliços.

 

Generositat, altruisme, amabilitat, sinceritat, respecte… i també de quines són les emocions que ens fa viure i que ens agradarien de sentir tot l’any: alegria, tranquil·litat, sorpresa…

 

Hem escrit molts desitjos: PAU, SALUT, AMOR…esperant  que no ens faltin mai.

 

US DESITGEM MOLT BONES FESTES I QUE CADA DIA PUGUEM AGRAIR  TOT EL BO QUE TENIM I QUE ENS FA ESTAR FELIÇOS!!

 

                                                                                 

 

Aqui podreu veure més imatges d'aquest dia, que bé ens ho hem passat!  Mireu com estem gaudint!

 

CELEBREM SANTA CECÍLIA

Novembre 23rd, 2021 by formigues

 

La música és un llenguatge que connecta directament amb les nostres emocions, per això sovint ens és impossible recordar el que hem après de petits, però en canvi si que recordem les cançons. Perquè, com és sabut, tot allò que aprenem i que ens emociona queda dins nostre per sempre.

 

És per això que per a nosaltres la música és un aprenentatge molt important i una eina molt valuosa que utilitzem en el dia dia a l’aula. Explorem els camins de la música per poder gaudir, escoltant, ballant, creant i expressant.

 

La música ens anima i equilibra. Ens activa moltes capacitats i ajuda a desenvolupar-les.

 

El dia de Santa Cecília hem fet un petit concert per a viure plegats aquesta diada i compartir els nostres aprenentatges.

 

Ha estat un dia molt bonic i ens ha ajudat a ser encara una mica més sensibles vers el món de la música.

 

   

 

Mireu com estem gaudint! 

 

 

LA CASTANYADA!

Octubre 30th, 2021 by formigues

 

Hem anat a celebrar la castanyada i a descobrir el bosc a la tardor.

 

Hem pogut veure com el bosc canvia de color i gaudir del paisatge tot caminant pel bosc fins arribar al llac de les oques i els ànecs.

 

Ha estat un dia molt divertit i ple de sensacions boniques.

 

    

 

 

 

Mireu, mireu com hem gaudit!

 

 

 

BENVINGUDA AL NOU CURS!

Setembre 16th, 2021 by formigues

 

 Després de forces dies de vacances ens tornem a trovar a l’escola amb molta il·lusió i moltes ganes per aconseguir els nostres desitjos.

 

Us aneu fent grans, cada dia una mica més, i aquest curs ja sou els més grans de l’Educació Infantil. ELS MUSSOLS!

 

Desitgem que aquest curs, que representa el final d’una etapa, continueu aprenent moltes coses, i que us divertiu fent- ho, per poder seguir tenint sempre ganes d’aprendre.

 

Us acompanyarem amb il·lusió durant el vostre camí, ajudant-vos a aconseguir els objectius proposats.

 

Un desig molt gran és que  durant aquest camí sigueu feliços.

 

Junts ho aconseguirem!

 

  

 

 

————– CURS 2020-2021 ————–

Setembre 1st, 2021 by formigues