El bloc de la classe de cinquè

FINAL DE CURS 2021-22

Juny 28th, 2022 by formigues

 

 

Ja tenim aquí l’estiu i comencen les vacances!

 

 

El 22 de juny vam fer la cloenda de curs amb una gran festa!

 

 

En arribar a l’escola els nen i nenes de tercer van arribar a la classe de tercer com fem de manera habitual.

 

 

Els nens i nenes de sisè van venir a la classe per tal que els signéssim les seves samarretes i els escrivíssim dedicatòries, vam ballar a l’aula i vam fer dibuixos per als companys.

 

 

Després vam anar al supermercat a comprar esmorzar i vam menjar tots junts al Parc de les tortugues.

 

 

Per acabar, després d’esmorzar vam jugar de forma lliure al Xipreret tots junts.

 

 

Per la tarda els alumnes de sisè ens van ensenyar un ball que havien preparat per a la resta de l’escola, vam posar música, vam menjar un gelat i vam gaudir de la companyia dels companys i mestres.

 

BON ESTIU!

 

 

SANT JORDI 2022

Abril 30th, 2022 by formigues

 

El dia 22 d'abril vam celebrar Sant Jordi a l'escola!

Els nens i nenes de tercer vam fer una postal d'un drac amb un poema escrit a l'interior i una rosa amb plastilina de color vermell i verd la qual vam ficar dins d'un pot de vidre. Ens van quedar d'allò més boniques i ens ho vam passar molt bé! 

A continuació podeu veure unes quantes fotografies que vam fer!

 

LA MONA DE PASQUA

Abril 8th, 2022 by formigues

 

Avui els nens i nenes de la classe de tercer hem celebrat la pasqua de la manera més divertida! Durant el matí hem fet un joc on tots i totes havien de buscar vint ous de color groc i vint ous de color taronja per tota la planta de cicle mitjà, ens ho hem passat d'allò més bé buscant tots els ous conjuntament! 

 

Després de buscar els ous hem començat a fer una postal on hem escrit una poesia sobre la mona i hi hem enganxat uns ous molt colorits que han pintat a la portada!

 

Després del pati hem continuat fent les nostres postals i hem decorat les mones de pasqua, han quedat d'allò més boniques i ens ho hem passat d'allò més bé decorant amb xocolata, xocolatines, fideus de colors, estrelletes… Espero que les gaudiu molt en família!
 

MOLT BONA PASQUA A TOTHOM!

 

 

 

Mireu, mireu! Ha estat un dia molt interessant!

 

 

CARNESTOLTES

Març 8th, 2022 by formigues

CARNESTOLTES

A principis de març, com tots i totes sabeu vam celebrar Carnestoltes!

 

Cada dia de la setmana vam haver de portar una cosa diferent:

-         El dilluns un pentinat divertit

-         El dimarts una sabata de cada

-         El dimecres alguna cosa per banyar-nos

-         El dijous una corbata o corbatí

 

 

A més a més, ens vam haver de confeccionar una disfressa d’un ofici que la classe triés, la disfressa triada va ser de Guàrdies de seguretat!

El dimecres tots i totes els nens i nenes de l’escola es van posar les seves disfresses i vam fer una passejada per tota la ciutat d’Igualada per lluir-les.

 

Us deixem algunes fotografies d’aquesta setmana tan diferent i divertida!

 

 

 

Si voleu veure més fotos, feu click a l'icona següent!

CARNESTOLTES 22′

Març 1st, 2022 by formigues


 

 

La setmana passada, com tots i totes sabeu, vam celebrar Carnestoltes! Cada dia de la setmana vam haver de portar una cosa diferent:

- El dilluns un pentinat divertit
- El dimarts una sabata de cada
- El dimecres alguna cosa per banyar-nos
- El dijous una corbata o corbatí

 

 

A més a més, ens vam haver de confeccionar una disfressa d'un ofici que la classe triés: la disfressa triada va ser de Guàrdies de seguretat!

El dimecres tots els nens i nenes de l'escola es van posar les seves disfresses i vam fer una passejada per tota la ciutat d'Igualada per lluir-les.

Us deixem algunes fotografies d'aquesta setmana tan diferent i divertida!

TALLER COEDUCACIÓ

Febrer 23rd, 2022 by formigues

 

 

El dia 10 de febrer va venir a visitar-nos l'Asun per fer-nos un taller sobre coeducació i cohesió de grup. Va venir a les onze del matí, després del pati i va estar amb nosaltres durant una hora fent activitats d’allò més divertides!

 

Primer vam fer una dinàmica on explicàvem quina era la característica que ens diferenciava de la resta i a continuació quina era la que creiem que teníem en comú amb altres companys de la classe. Ens va permetre conèixer-nos una mica més i compartir una estona divertida amb els companys i companyes.

SORTIDA BIBLIOTECA

Febrer 23rd, 2022 by formigues

El passat 9 de febrer vam anar de visita a la Biblioteca Central d’Igualada. La Biblioteca Central d'Igualada és una biblioteca pública de la ciutat d'Igualada, inaugurada el 14 de maig de 1999, ubicada a l'antiga fàbrica tèxtil de Cal Font.

Ales onze del matí, després de l’hora del pati vam anar tota la classe de tercer fins a la Biblioteca. Allà ens va rebre el responsable de la secció infantil, qui ens va explicar diversos contes.

Després ens va deixar una estona lliure per tal que poguéssim consultar els llibres que més ens interessessin.

 

L’HORT DE CAN MERCADERET

Novembre 23rd, 2021 by formigues
 
El passat 9 de novembre, els Grallers vam anar a la Masia de Can Mercaderet, situada a 5 km d'Igualada.
 

Tan sols arribar vam esmorzar i jugar a la natura. Allà ens van rebre els monitors responsables del taller, en Vicenç i la Mar.

 

Seguidament, visitarem les vaques, els galls i les gallines que hi havia en aquell indret, a més a més les vam poder alimentar!!

 

 
Després, vam anar a collir olives amb tot el material necessari (canyes, borrasses, rasquetes, escales, …) i les vam poder tastar, tot i que tenien un sabor molt amarg. Hi havia moltes olives!!!
 
 

Per fer la conserva d’olives s’utilitza un bol amb aigua depurada i sal. Per cada litre d’aigua hi posàvem 100 grams de sal.

 

En els nostres pots de vidres hi vam posar diverses herbes aromàtiques (fonoll, romaní, llorer, etc.) intercalant-les amb grans d’all, les olives, l’aigua salada i un raig d’oli.

 

Va ser una excursió molt interessant, on vam aprendre molt i vam gaudir dels animals, del taller i de la natura.
 
 
 
Recordeu no menjar les olives fins d’aquí a sis mesos, tal com ens van dir la Mar i el Vicenç! 
 

Mireu tot el que vam arribar a fer a Can Mercaderet!

 

LA CASTANYADA

Novembre 5th, 2021 by formigues

 

El dia 29 d'octubre els Grallers vam anar a Rubió a gaudir d'un dia de tardor. Prèviament havíem treballat la història de la Castanyada, fins i tot vam fer un puzle digital de la figura de la Castanyera.

 

Vàrem fer una petita excursió per la muntanya observant el paisatge i els seus colors. En arribar fins a les antenes, podíem apreciar tot el pla de Rubió.

 

Després de dinar ja teníem les piles carregades per tornar a jugar, pintar-nos la cara i menjar algunes castanyes ben calentes!

 

 

 Mireu, mireu…

SORTIDA AL MUSEU DE LA PELL

Octubre 27th, 2021 by formigues

 

Aquest dimecres 27 d'octubre vàrem visitar el Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia, on vam descobrir les propietats de l'aigua i el seu cicle.

  

Així mateix, ens van explicar els diferents sistemes de mesurament de l'aigua, la conservació dels aliments al llarg dels anys, la casa sense aigua corrent (quan s'havia d'anar a buscar aigua a la font, al pou, a la cisterna…) i la implantació general d'aigua corrent.  

 

Al llarg de la història s'han inventat estris de tota mena per extreure l'aigua i treure'n el màxim rendiment, sigui en l'agricultura, en la vida quotidiana o com a font d'energia. Vam poder conèixer alguns d'aquests estris, com la Cigonya, la Sínia de sang (moguda per animals amb finalitat de regadiu), el Cargol d'Arquimedes (màquina utilitzada per l'elevació d'aigua, farina o cereals), entre d'altres.

 

A més a més, vam poder observar com feien servir l'aigua antigament per rentar la roba i dutxar-se (el safareig, moble rentamans, bany de seient, banyera…)

 

I sobretot, allò que més ens va cridar l'atenció, va ser veure en viu el funcionament de la màquina de vapor i la sínia (transformació de l'aigua en energia).

  

Mireu com estem gaudint!